Glassets gir oss lys og utsikt samtidig som det sikrer oss best mulig inneklima, lavest mulig energiforbruk og miljøpåvirkning. Energispareglasset som du finner i H-vinduet er et glass som er belagt med et tynt sjikt av metall eller metalloksyd. To lag glass ligger i en forseglet pakke med en avstandslist og argongass i mellom.

Så lenge temperaturen er lavere utendørs enn innendørs, får du en vandring av varme innenfra og ut, bl.a. gjennom vinduet. Dette fortsetter til temperaturforskjellen er utjevnet, og tiden det tar avhenger av glassets isolerende evne, U-verdien. En lav U-verdi betyr lavt varmetap og god energiøkonomisering.

Et moderne H-glass slipper inn kortbølget varmestråling fra solen, mens den langbølgede infrarøde strålingen, som oppstår når solen varmer opp gjenstander og luft, hindres i å forlate rommet. Dertte reduserer varmetapet gjennom vinduet.

H-vinduet har en standard U-verdi på 1,0 på glasset (ihht. ny målemetode) og 1,2 på konstruksjonen. Det er garantert. Så sent som på starten av 80-tallet var tilsvarende U-verdi på ca 3. Derfor er det store årlige energibeløp å spare på å bytte til moderne vinduer.

Ingen grunner er gode nok for å velge et dårlig glass!

Støydempende glass

Det er ingen grunn til at forholdene innendørs skal bli ødelagt som følge av støyplager.

Sol- og varmeregulerende glass

Sol- og varmeregulerende glass demper varmen og sollyset.

Sikkerhetsglass

De fleste typer sikkerhetsglass består av herdet og/eller laminert glass i ulike kombinasjoner og tykkelser.

Selvrensende glass

Selvrensende glass holder seg rent lenger enn vanlig glass, og vil revolusjonere vår måte å vaske vinduer på!

Ornamentglass

Med våre H-dekorglass kan du både skjule og vise. H-Dekorglass gir i de fleste tilfelle en duset overflate. Du hentyder mer enn viser hva som er på den andre siden.

Kondens

Vindusrutene er vanligvis det kjøligste punktet i et rom og ofte kan betingelsene være slik at det dannes kondens på disse.

Trykkbrudd i glass

Trykkbrudd i glass skaper utfordringer ved montering over 800 moh.

Monteringsanvisning

Det er avgjørende at vindu blir montert av fagfolk og etter vår monteringsanvisning.

FDV-dokumentasjon

Vinduene/dørene er lever ferdig malt /beiset fra fabrikk med en maling/lakk av ypperste kvalitet og med meget lang holdbarhet mot vær og vind.

Termisk sprekk

Glassets evne til å tåle temperaturforskjeller er begrenset. Når temperaturforskjellen  overskrider en viss grense er det fare for termisk brudd.