FDV dokumentasjon


Vinduene/dørene er lever ferdig malt/beiset fra fabrikk med en maling/lakk av ypperste kvalitet og med meget lang holdbarhet mot vær og vind.

Alminnelig vedlikehold kan gjerne tas med samme intervaller som huset forøvrig. Et produkt som er levert ferdig behandlet med beis/maling vil normalt klare seg 3-5 år. Utvendig maling skal etterses minimum 1 gang pr. år.

Solen er malingens største fiende og vil over sikt nedbryte malingsfilmen, og kombinert med det klima produktene er utsatt for, medføre behov for vedlikehold og etterbehandling. Dette vil variere etter både geografisk plassering og himmelretning.

Alle karmer/rammer bør vaskes minst 2 ganger i året med et mildt såpevann. Dette for å fjerne smuss som kan medføre groing av biologiske vekster som grønskealger og svertesopp.

Alle vinduer/dører skal årlig kontrolleres for skader i malingsfilmen. Alle skader skal umiddelbart repareres med produkter beregnet for det korrekte miljø (utvendig eller innvendig).

H-Vinduet Bauge AS benytter i sin overflatebehandling produkter fra Akzo Nobel Coatings AS. Det er vesentlig at det benyttes produkter til etterbehandling som harmonerer med disse. Akzo Nobel anbefaler derfor at det benyttes produkter fra Nordsjö, fortrinnsvis Tinova Vindusmaling på alle dekkende farger. Skulle det være behov for en impregnering/grunning anbefales Tinova Tre-bas. Om det i et geografisk område ikke skulle være mulig å kjøpe disse produkter, anbefales det at man benyttes tilsvarende gode kvalitetsprodukter fra andre produsenter.


Last ned FDV dokumentasjon (pdf-fil):

FDV H-Toppsving, malt tre

FDV H-Toppsving, aluminiumskledning

FDV H-Fastkarm, malt tre

FDV H-Fastkarm med aluminium

FDV H-Sidesving, malt tre

FDV H-Sidesving med aluminium

FDV H-Sidehengslet, malt tre

FDV H-Sidehengslet med aluminium

FDV H-balkongdør, malt tre

FDV H-balkongdør med aluminium